Tång tacos med krispig fisk

Tång taco med krispig fisk

Finns det någon annan vardagsrätt du kan variera mer än tacos? Men har du någonsin ätit tång tacos en vanlig torsdag? Om inte, se till att göra det så fort du bara kan. Har du inte tillgång till färsk eller blancherad tång så kan du blötlägga tången tills den mjuknar och blanda i kålsalladen. Krama ur vattnet bara!


Du behöver:

Panerad fisk (för 4pers)

8 st Mini tortillabröd

1 dl Majonnäs

1 tsk Torkad tång

1 Rödlök

1 dl vatten

0.5 dl socker

0 dl 25 Ättika (12%)

100g Rödkål

1 dl Blancherad tång 

En halv citron 

2 msk olja

Salt

Koriander


Gör såhär:

Ta fram den frysta blancherad tången och lägg den i en skål för att tina. 

Börja med majonnäsen. Blanda torkad tång i majonnäsen. Krama ca 1msk citronsaft i. Smaka av. 

Picklad rödlök. Skär rödlöken i tunna skivor. Lägg i en försluten burk. Gör sen en klassisk 3-2-1 lag till rödlöken. Gör såhär: Koka upp 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. När lagen har kokats upp, häll den över rödlöken. Lägg åt sidan.  

Rödkålen. Strimla rödkål riktigt tunt med en mandolin eller vass kniv. Lägg i en skål. Ta fram den tinade blancherade tången. Lägg i en sil och skölj med rinnande kallt vatten. Krama ur det mesta vattnet. Skär tången i mindre strimlor. Blanda den blancherade tången med rödkålen och tillsätt lite citron, en nypa salt och en skvätt olivolja.

Dags för fisken. Om du valt en färdigpanerad fisk, följ instruktionerna i paketet. Om du valt att panera fisken själv, stek på du tills fisken blir gyllenbrun och fin.

Montera din tång taco och toppa med koriander! 

Psst, ni hittar oss hos våra grossister!

Artikelnummer för blancherad sockertång hos Menigo Art. nr. 411609

Läs vidare

( )