3 anledningar till att äta mer tång

1. Istället för fiskolja hoppa direkt till källan - alger

Vi rekommenderas att äta fisk och skaldjur för att få i oss Omega-3 och andra nyttigheter. Men många av oss kan eller vill inte äta fisk på grund av hur illa ställt det är med våra fiskbestånd - vi är på god väg att tömma haven på fisk. Men Omega-3 behöver vi.

Två av fettsyrorna i Omega-3 familjen är EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra) som finns i fetare fiskar som lax, sill, makrill och sardiner. Men saken är den att fiskarna kan inte skapa dessa ämnen av sig själva utan de får i sig det via alger de äter! Så istället för att tära på fiskbeståndet - ät alger istället.Istället för att få i oss det via fisk & skaldjur kan vi gå direkt till källan - tång!

2. Ta sockertång istället för joderat salt

Tång innehåller höga halter jod så istället för att krydda med jodberikat salt - ta en nypa sockertång istället!Jod är en extremt viktig mineral att få i sig för att hormonerna i sköldkörteln ska fungera. Jod är viktigt för normal funktion av sköldkörteln, bibehålla normal ämnesomsättning och den kognitiva förmågan.

3. Bra för magen - tång är fiberrikt

Tång är rikt på fibrer som är viktigt för att magen ska fungera som den ska.Fibrerna i tång tros även gynna tillväxten av nya tarmbakterier som i sin tur stimulerar immunförsvaret. Fibrer bidrar bland annat till reglering av blodsockret, sänka kolesterolet plus så håller du dig mätt längre.

Läs vidare

( )